Jáhlová kaše s dušenými jablky a goji
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 40 g jáhel
- 80 ml vody
- 60 ml sójového mléka
- Na jablka:
- 60 g jablek (asi ¼)
- 1 polévková lžíce javorového sirupu
- 10 g goji (kustovnice čínské)
- skořice
Postup Jáhlová kaše s dušenými jablky a goji
Postup přípravy receptu
-
Jáhly spařte 3x vařící vodou. Vždy promíchejte a slijte.
Do kastrůlku nasypte spařené jáhly, přilijte vodu a za občasného míchání vařte.
Když se voda vyvaří, přilite sójové mléko a dál vařte. Vařte celkem do změknutí, tj. asi 10 minut.
Jablka nakrájejte na 1 cm slabé plátky, vložte do hrnce či malé pánve, lehce podlijte vodou.
Přidejte 1 polévkovou lžíci javorového sirupu, lehce zaprašte skořicí a duste do poloměkka.
Přidejte kustovnici, duste asi půl minuty a odstavte.
Jáhlovou kaši nandejte do misky a přelijte dušenými jablky. Kaši můžete ještě vylepšít semínky – např. slunečnicovými, dýňovými, chia aj.