Jáhlová kaše s houbami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/2 hrnku jáhel
2 hrnky vývaru z 1 bezlepkového zeleninového bujónu
1 šalotka
1 PL slunečnicového oleje
větší hrst sušených hub
1 PL strouhaného sýra, použila jsem Goudu
1 PL másla

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme litr vařící vody, jáhly nasypeme do cedníku a několikrát jáhly přelijeme vroucí vodou. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby rozmixujeme na hrubší prášek.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, zesklovatíme šalotku, přidáme houbový prášek a ještě asi minutu opékáme.

  3. K tomu přisypeme očištěné jáhly a přelijeme čtvrtinou, nejlépe horkého/teplého, vývaru. Za občasného míchání a bublání necháme jáhly postupně vstřebat vývar. Postup opakujeme do vyčerpání veškerého vývaru.

  4. Měkké jáhly odstavíme od tepla, přidáme k nim máslo a strouhaný sýr. Obojí necháme za stálého míchání rozpustit. Podáváme teplé, hned nejlépe jako přílohu, např. k pečené klobáse, kterou jsem použila s volským okem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!