Domácí hovězí ve vlastní šťávě
Recepty, Hovězí masoPostup Domácí hovězí ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Z opláchnutého a osušeného masa odstraníme blány a šlachy. Maso nakrájíme na menší kostky o velikosti cca 3 cm x 3 cm, vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce a promícháme se solí a sádlem, které jsme také nakrájeli na kostky.
Do hrnce můžeme na vyvaření přidat blány a šlachy. Vše zalijeme vývarem a zakryjeme poklicí. Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, zapneme na II.stupeň a vaříme 6 hodin.
Měkké maso rozšťoucháme šťouchadlem na brambory na námi požadované kousky, nandáme do sklenic a uzavřeme šroubovacím víčkem.
Maso také můžeme se stejným množstvím ostatních surovin uvařit v papiňáku, kde bude zcela měkké za 60 minut.
Pokud budeme chtít maso uskladnit delší dobu, naplněné sklenice zavaříme. Na dno velkého hrnce dáme utěrku, naskládáme sklenice a zalijeme do poloviny vodou. Přiklopíme poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 60 minut. Druhý den tento proces zopakujeme.
Takto připravené maso chutná namazané na čerstvém pečivu. Hodí se do rychlých přesnídávkových polévek, na špagety, rizoto i pomazánku.