Domácí hovězí ve vlastní šťávě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 kg hovězí kližky
500 g škvařeného sádla
300 ml hovězího vývaru
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Z opláchnutého a osušeného masa odstraníme blány a šlachy. Maso nakrájíme na menší kostky o velikosti cca 3 cm x 3 cm, vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce a promícháme se solí a sádlem, které jsme také nakrájeli na kostky.

  2. Do hrnce můžeme na vyvaření přidat blány a šlachy. Vše zalijeme vývarem a zakryjeme poklicí. Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, zapneme na II.stupeň a vaříme 6 hodin.

  3. Měkké maso rozšťoucháme šťouchadlem na brambory na námi požadované kousky, nandáme do sklenic a uzavřeme šroubovacím víčkem.

  4. Maso také můžeme se stejným množstvím ostatních surovin uvařit v papiňáku, kde bude zcela měkké za 60 minut.

  5. Pokud budeme chtít maso uskladnit delší dobu, naplněné sklenice zavaříme. Na dno velkého hrnce dáme utěrku, naskládáme sklenice a zalijeme do poloviny vodou. Přiklopíme poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 60 minut. Druhý den tento proces zopakujeme.

  6. Takto připravené maso chutná namazané na čerstvém pečivu. Hodí se do rychlých přesnídávkových polévek, na špagety, rizoto i pomazánku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!