Králík po toskánsku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 porce králičího masa
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 lístky šalvěje
- 4 snítky rozmarýnu
- hrst černých oliv
- hrst sušených rajčat
- 4 lžíce hladké mouky
- olivový olej
- 250 ml bílého vína
- 250 ml rajčatové passaty nebo drcených rajčat
- sůl
- voda
Postup Králík po toskánsku
Postup přípravy receptu
-
Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji.
Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky.
Králíka i cibuli dejte do pekáče a přidejte bylinky, sušená rajčata nakrájená na kousky a olivy. Lehce osolte, ale opatrně, protože jak sušená rajčata, tak olivy jsou dost slané. Vše zalijte passatou a bílým vínem.
Pečte v troubě rozehřáté na 180°C minimálně 2 hodiny. Občas můžete lehce podlít vodou.
Králíka podávejte s chlebem, ale skvěle k němu chutná polentová kaše. Tu připravíte velice snadno a pokud použijete instantní polentu, tak i rychle. 250 ml vody a 250 ml mléka přiveďte k varu.
Do vařící tekutiny pomalu zašlehávejte 90 g polenty. Neustále míchejte do zhoustnutí. V případě instantní polenty vám na přípravu stačí 5 minut.
Do uvařené polenty zašlehejte 20 g strouhaného parmezánu a můžete vylepšit lžící bazalkového pesta, nebo nasekanou bazalkou. Podle chuti dosolte a okamžitě servírujte.