Štědrovečerní kapr Karla Gotta
Recepty, RybySuroviny
- 1 kapr (1,3-1,4 kg)
- 120 g sušených švestek
- 120 g ořechů
- 1 větší cibule
- 100 g oleje
- mletý černý pepř
- sůl
- Omáčka:
- 90 g majonézy
- 90 g jablečného kompotu
- cukr
- citr. šťáva
- kari koření
Postup Štědrovečerní kapr Karla Gotta
Postup přípravy receptu
-
Sušené švestky povaříme a umeleme. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté švestky, mleté ořechy, okořeníme, osolíme a dobře promícháme.
Očištěného kapra nařízneme na hřbetě několika hlubokými řezy (vedou téměř po celém boku kolmo ke hřbetu), osolíme a naplníme připravenou náplní. Kapra zašijeme nebo sepneme kuchyňskými jehlami a za občasného podlévání olejem pečeme.
Podáváme s kari omáčkou. Tu si připravíme takto: Do majonézy za stálého míchání přidáváme rozmixovaný kompot, citr. šťávu a kari koření.