Dušené brambory s černou čočkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 150 g černé čočky
- 400 g brambor
- 2 stroužky česneku
- 100 g prorostlé uzené slaniny
- 1 cibule
- 3 snítky tymiánu
- pepř
- sůl
Postup Dušené brambory s černou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Šošovicu s nasekaným cesnakom uvaríme. Vody dávame málo, aby sa všetka vstrebala.
Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme ju.
Vložíme zemiaky narezané na kocky, tymián, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Dusíme domäkka.
K mäkkým zemiakom pridáme šošovicu, premiešame a ešte 5 min spolu podusíme. Stonky tymiánu vyberieme.
Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.