Masové kuličky na kedlubnách

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
hrst sušené smažené cibule
100 ml studené smetany ke šlehání
lžička mleté papriky (sladké nebo uzené)
mletý kmín
pepř
sůl
Dále:
velká kedlubna
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
lžíce sádla
50 ml smetany
cca hrnek masového vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny suroviny na kuličky, pořádně prohněteme a necháme cca půl hodiny odležet. Po odležení tvoříme mokrýma rukama kuličky, přibližně stejné velikosti.

  2. Rozehřejeme sádlo a kuličky zprudka opečeme ze všech stran do zbělení. Do pánve přidáme drobně nakrájenou cibuli a česnek.

  3. Po chvilce společného opékání přidáme kedlubnu a papriku, nakrájenou na kostičky. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka, cca 15-20 minut.

  4. Před koncem vaření vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci šťávy z masa. Společně vaříme cca 5-7 minut a dochutíme. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!