Šlehané masové kuličky se smetanovou omáčkou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g plece
- 1 vejce
- 1 vařený brambor
- 50 g kysané smetany
- 50 ml mléka
- hrst strouhanky
- malá cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- Omáčka:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- cca 300 ml vývaru z masa
- 150 -200 ml sladké smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1-2 lžičky dobré sojové omáčky
- špetka muškátového oříšku
Postup Šlehané masové kuličky se smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso, cibuli a česnek nakrájíme na kousky a rozmixujeme se smetanou na hladkou hmotu. Přidáme vejce a všechny zbývající suroviny. Dochutíme, uděláme kuličky a dáme na jednu až dvě hodiny do lednice.
Kuličky opečeme ze všech stran na oleji do požadované barvy a propečení. Vytáhneme na ubrousek a necháme v teple odpočinout. Na omáčku uděláme máslovou jíšku a zalijeme studeným vývarem.
Přidáme hořčici, omáčku a necháme provařit. Přilijeme smetanu a dochutíme. Podáváme s vařenými bramborami nebo kaší. Podávala jsem i s kopečkem brusinkové zavařeniny.