Kořeněné krevety smažené na másle

Recepty, Mořské plody

Suroviny

150 g již očištěných krevet
máslo
sůl
pepř mletý
1 stroužek česneku
zázvor, množství jako česneku
1 lžíce petrželové natě

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné krevety zbavené hlavy, střívka a oloupané, vložíme do roztopené pánve se zhruba centimetrovým plátkem másla. Smažíme téměř zprudka za občasného prohození na pánvi nebo opatrným promícháním, kdy hned na začátku smažení krevety osolíme, opepříme a přidáme do pánve i nasekaný stroužek česneku a stejné množství nasekaného čerstvého zázvoru.

  2. Smažíme do zrůžovění krevet a ke konci vmícháme i nasekanou petrželkovou nať. Hlavní je krevety nepřesmažit, aby neztuhly. Čím kratší doba smažení, tím křehčí masíčko.

  3. Podáváme s bramborem nebo opečeným toustem. Před podáváním můžeme dochutit citronovou šťávou.

  4. Pokud chceme připravovat krevety pro více než dvě osoby, děláme je po částech. Smažíme jen v jedné vrstvě!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!