Kořeněné krevety smažené na másle
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 150 g již očištěných krevet
- máslo
- sůl
- pepř mletý
- 1 stroužek česneku
- zázvor, množství jako česneku
- 1 lžíce petrželové natě
Postup Kořeněné krevety smažené na másle
Postup přípravy receptu
-
Očištěné krevety zbavené hlavy, střívka a oloupané, vložíme do roztopené pánve se zhruba centimetrovým plátkem másla. Smažíme téměř zprudka za občasného prohození na pánvi nebo opatrným promícháním, kdy hned na začátku smažení krevety osolíme, opepříme a přidáme do pánve i nasekaný stroužek česneku a stejné množství nasekaného čerstvého zázvoru.
Smažíme do zrůžovění krevet a ke konci vmícháme i nasekanou petrželkovou nať. Hlavní je krevety nepřesmažit, aby neztuhly. Čím kratší doba smažení, tím křehčí masíčko.
Podáváme s bramborem nebo opečeným toustem. Před podáváním můžeme dochutit citronovou šťávou.
Pokud chceme připravovat krevety pro více než dvě osoby, děláme je po částech. Smažíme jen v jedné vrstvě!