Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuře 1000 g - 1100 g
- 750-1000 g hrubé soli
- tenký plátek másla
- čerstvé bylinky:
- rozmarýn
- bazalka
- majoránka
- máta
- oregano - vyberte si ty svoje
- 2 lžíce oleje
- špetka sladké červené papriky
Postup Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme a osušíme. Osolíme jemnou solí jako vždy, nahoře i zevnitř. Do dutiny kuřete vložíme plátek másla a bylinky podle svoji chuti. Dala jsem snítku rozmarýnu a pár lístků majoránky a bazalky.
Hrubozrnnou sůl rovnoměrně rozprostřeme na pekáček. Položíme kuře a lehce přikryjeme alobalem. Pečeme na 180 st. cca 1/2 hodiny. Pak sundáme alobal, kuře potřeme paprikovým olejem a pečeme dalších 30-40 minut.
Průběžně potíráme. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu a kuře dopečeme do křupava.