Mandlový (kokosový) chlebíček
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 7 ks bílků
- 180 g moučkového cukru (lze ubrat)
- 60 g mletých mandlí nebo kokosu
- 160 g polohrubé mouky
- 70 g rozpuštěného másla
- Dále:
- čokoládová poleva
- mandle nebo kokos na dozdobení
Postup Mandlový (kokosový) chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme v tuhý sníh, zašleháme moučkový cukr, vmícháme mleté mandle (kokos), vlažné rozpuštěné máslo a mouku.
Těsto nandáme do máslem nebo sádlem řádně vymazané a hrubou moukou vysypané formy na chlebíček, vložíme do předehřáté trouby na 160 stupňů a zvolna pečeme dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí, vyndáme, necháme trošku zchladnout a vyklopíme.
Po zchladnutí potřeme čokoládovou polevou, ozdobíme loupanými mandlemi nebo lupínky kokosu... dle chuti a polevu necháme ztuhnout.
Chlebíček je výborný ihned i pár dní po upečení.