Mandlový (kokosový) chlebíček

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
7 ks bílků
180 g moučkového cukru (lze ubrat)
60 g mletých mandlí nebo kokosu
160 g polohrubé mouky
70 g rozpuštěného másla
Dále:
čokoládová poleva
mandle nebo kokos na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, zašleháme moučkový cukr, vmícháme mleté mandle (kokos), vlažné rozpuštěné máslo a mouku.

  2. Těsto nandáme do máslem nebo sádlem řádně vymazané a hrubou moukou vysypané formy na chlebíček, vložíme do předehřáté trouby na 160 stupňů a zvolna pečeme dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí, vyndáme, necháme trošku zchladnout a vyklopíme.

  3. Po zchladnutí potřeme čokoládovou polevou, ozdobíme loupanými mandlemi nebo lupínky kokosu... dle chuti a polevu necháme ztuhnout.

  4. Chlebíček je výborný ihned i pár dní po upečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!