Grilovaná pomerančová makrela
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 kg makrel
- 3 cibule
- 1 pomeranč
- šťáva z 1/2 pomeranče
- na marinádu:
- 100 ml oleje
- 100 ml červeného vína
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 jarní cibulka
- 1 pl grilovacího koření
Postup Grilovaná pomerančová makrela
Postup přípravy receptu
-
Makrelu si umyjeme a osušíme.
Připravíme si marinádu smícháním všech ingrediencí a na jemno nakrájenou jarní cibulkou.
Cibule si ošistíme a nakrájíme na hrubší půlkolečka, pomeranč si umyjeme, osušíme a nakrájíme na půlkolečka.
Nachystamou makrelu potřeme ze všech stran důkladně marinádou, naplníme plátky cibule a pomeranče a necháme 2 hodiny naležet.
Grilujeme 5 minut z obou stran. Těsně před vložením na gril, potřeme opět marinádou a při otáčení také. Po vytažení z grilu na talíř, pokapeme pomerančovou šťávou.