Grilovaná pomerančová makrela

Recepty, Grilování

Suroviny

1 kg makrel
3 cibule
1 pomeranč
šťáva z 1/2 pomeranče
na marinádu:
100 ml oleje
100 ml červeného vína
šťáva z 1/2 pomeranče
1 jarní cibulka
1 pl grilovacího koření

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu si umyjeme a osušíme.

  2. Připravíme si marinádu smícháním všech ingrediencí a na jemno nakrájenou jarní cibulkou.

  3. Cibule si ošistíme a nakrájíme na hrubší půlkolečka, pomeranč si umyjeme, osušíme a nakrájíme na půlkolečka.

  4. Nachystamou makrelu potřeme ze všech stran důkladně marinádou, naplníme plátky cibule a pomeranče a necháme 2 hodiny naležet.

  5. Grilujeme 5 minut z obou stran. Těsně před vložením na gril, potřeme opět marinádou a při otáčení také. Po vytažení z grilu na talíř, pokapeme pomerančovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!