Perníková roláda s karamelovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 5 vajec
- 5 polévkových lžic krupicového cukru
- 5 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 1/2 - 2 lžičky perníkového koření
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- KRÉM:
- 500g tvarohu
- 3/4 plechovky karamelizovaného Salka
- 1 lžíce rumu
- 1 vanilkový cukr - nemusí být
Postup Perníková roláda s karamelovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr a žloutky.
Mouku si smícháme s kakaaem, kořením (raději dáme méně, po ochutnání můžeme přidat - každé koření je trochu jiné), práškem do pečiva a opatrně vmícháme do vaječné směsi.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (já ho ještě pomazávám ztuženým tukem) a zprudka upečeme - asi 10 min.
Ještě teplou roládu svineme a necháme vychladnout.
Na krém si vyšleháme tvaroh se Salkem, rumem a vanilkou.
Potřeme vychladlé těsto, stočíme a krémem pomažeme i boky.
Můžeme polít čokoládou, nebo jen posypat ořechy, nebo kokosem, podle vlastní chuti.
Dáme uležet do lednice, nejlépe do druhého dne.