Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 plátků vepřového masa aby šlo zamotat(měla jsem krkovičku), 1 velká cibule, 100 g uzeného špeku, pórek tak 10 cm, 1 paprika lusk, 100 g eidamu, 3 trojůhelníčky taveného sýra(byl se šunkou), 1 smetana 30%, koření adžika, trošku oleje, hladká mouka, sůl.

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme na větší pláty, z obou stran je nařízneme, osolíme a posypeme adžikou.

  2. Nakrájíme pór, eidam, tavenný sýr a papriku, všechno na 5 dílů a každý 1 díl všech surovin naskládáme na plátky, zamotáme, přichytíme si kovovou jehlou, omotáme nití, aby nám sýr netekl ven a jehly pak vyndáme.

  3. Nakrájíme si uzený špek na malé kostičky, cibuli nadrobno a do hrnce si dáme malinké množství oleje, pak špek, který necháme vyškvařit.

  4. Zprudka si na špeku opečeme ze všech stran zámotky, vyndáme je bokem a dáme na zbylý tuk osmažit cibulku do růžova, přidáme mouku a až nám vznikne jíška, zalijeme vodou, necháme při stálém míchání povařit a vrátíme zámotky zpět, dusíme.

  5. Během dušení přidáme nejméně lžičku koření Adžika a osolíme jak potřeba, podle chuti. Nakonec zalijeme smetanou a chceme-li mít omáčku ještě hustější, můžeme dát mouku i do smetany, rozmícháme a vlijeme do omáčky. Necháme ještě chvíli vařit a než budeme servírovat sundáme nitě ze zámotků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!