Chlebovec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 40 dkg strouhaného tvrdého chleba
- 10 dkg pomletých ořechů
- 12 dkg cukru
- skořice
- 50 dkg nakrouhaných jablek
- 1/2 l mléka nebo smetany
- 10 dkg másla
- sníh ze 3 bílků
- 1 lžíce cukru
Postup Chlebovec
Postup přípravy receptu
-
Strouhaný chléb smícháme s cukrem a skořicí (nebo s vanilkovým cukrem).
Zapékací misku vymažeme máslem, nasypeme část strouhaného chleba, posypeme namletými ořechy a pokryjeme nakrouhanými jablky.
Pokračujeme dalšími vrstvami – chlebová strouhanka, mleté ořechy, nakrouhaná jablka.
Jednotlivé vrstvy nastrouhaného chleba pokropíme mlékem.
Zakončíme vrstvou chlebové strouhanky.
Povrch pokryjeme kousky másla a zalijeme zbytkem mléka.
Pečeme cca 40 minut na 170°C.
Upečený chlebovec pokryjeme vrstvou sněhu a dáme ještě na chvilku zapéct.