Ovesné sušenky II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek ovesných vloček (rozemletých)
- 1 hrnek hladké mouky (nebo špaldové)
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku vlašských ořechů (mletých)
- 130 g másla
- 3 lžíce medu
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- 1 skořicový cukr
- cca 1/4 hrnku sezamových semínek
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek (napůl rozemletých)
Postup Ovesné sušenky II.
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme vločky, mouku s kypřícím práškem, cukry, semínka a ořechy.
V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem. Poté máslovou směs nalijeme na sypké suroviny a dobře promícháme.
Lžičkou děláme malé hromádky a dáváme je na plech - vyložený pečícím papírem. Necháváme mezi nimi dost místa, protože se při pečení roztečou na tenké placičky.
Pečeme na horkovzduch na 200 stupňů asi 10 minut do zlatohněda (HLÍDÁME).