Ovesné hrudky s čokoládovou čepičkou

Recepty, Cukroví

Suroviny

130 g ovesných vloček
50 g ghí (přepuštěné máslo)
50 g kokosu
100 g medu
1 lžička skořice
1 lžíce chia semínek
1 lžíce konopných semínek
50 g čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky spolu s ghí osmahnu na pánvi, aby se hezky rozvoněly. Pozor, nespálit! Pak přidám kokos, semínka, skořici a med.

  2. Těsto nechám v lednici odpočinout alespoň 30 minutek. Pak tvaruji hrudky, které kladu na talíř / tác. Nechám aspoň 1-2 hodinky ztuhnout, klidně i přes noc.

  3. Nakonec hrudky namáčím do rozpuštěné čokolády a dám do lednice, aby čokoláda ztuhla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!