Ovesné hrudky s čokoládovou čepičkou
Recepty, CukrovíSuroviny
- 130 g ovesných vloček
- 50 g ghí (přepuštěné máslo)
- 50 g kokosu
- 100 g medu
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžíce konopných semínek
- 50 g čokolády
Postup Ovesné hrudky s čokoládovou čepičkou
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky spolu s ghí osmahnu na pánvi, aby se hezky rozvoněly. Pozor, nespálit! Pak přidám kokos, semínka, skořici a med.
Těsto nechám v lednici odpočinout alespoň 30 minutek. Pak tvaruji hrudky, které kladu na talíř / tác. Nechám aspoň 1-2 hodinky ztuhnout, klidně i přes noc.
Nakonec hrudky namáčím do rozpuštěné čokolády a dám do lednice, aby čokoláda ztuhla.