Vepřové plátky se sušenou šunkou, tymiánem a máslovou omáčkou s kapary
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky vepřové kýty á 150 g
- 4 plátky sušené šunky
- čerstvý tymián
- 1 lžíce kaparů
- 50 ml
- 1 lžíce oleje
- 1 -2 lžíce studeného, vychlazeného másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Vepřové plátky se sušenou šunkou, tymiánem a máslovou omáčkou s kapary
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme z jedné strany. Obrátíme, opečenou stranu posypeme lístky tymiánu, poklademe šunkou a opečeme i druhou stranu. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
K výpeku na pánvi přilijeme vývar, přidáme kapary, necháme přejít varem a zmírníme oheň. Vezmeme vychlazené máslo a po částech ho zašleháme do omáčky, kterou nám zjemní a zahustí. Nesmí se v žádném případě vařit.
Podáváme s bramborovou kaší, s hladkolistou petrželkou.