Rozmarýnový chléb bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 480 ml vlažné vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- 1,5 kávové lžičky soli
- 1,5 kávové lžičky cukru
- 225 g bezlepkové mouky Jizerka
- 225 g bezlepkové mouky Mantlerka
- 2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka
- 1 kávová lžička mletého kmínu
- 2 kávové lžičky rozmarýnu (čerstvý nebo sušený)
- 2 rovné kávové lžičky sušeného droždí
Postup Rozmarýnový chléb bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny).
Během prvních deseti minut pomocí gumové stěrky stíráme nepromíchané suroviny ze stěn nádoby a kontrolujeme, zda se směs míchá v celém objemu. Pokud ne, můžeme pekárně pomocí stěrky trochu pomoct.
Když pekárna dohněte, je dobré vyndat háky, chleba se pak snáz vyklápí a nehrozí tolik sražení.
Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.