Kefírový nepečený zákusek
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 ml hustého kefíru
- 100 ml mléka
- 30 g sypké želatiny
- 5 pl moučkového cukru
- libovolné na kostičky nakrájené ovoce
- na vyložení formy potravinářské folie,nebo alobal
- na nepečený korpus:
- 3 tatranky -1ks/30g
- 3 cm silný plátek změklého másla
Postup Kefírový nepečený zákusek
Postup přípravy receptu
-
Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu.
Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto.
Formu na srnčí hřbet vyložíme folií a připravené těsto rovnoměrně natlačíme na dno.
Nabobtnalou želetinu ručním elektrickým šlehačem prošleháme, přidáme kefír a cukr a ještě jednou důkladně prošleháme.
Přidáme nakrájené ovoce, promícháme a nalijeme na korpus do připravené formy. Můžeme také plnit do silikonových formiček na muffiny, tam korpus není zapotřebí.
Necháme nejlépe do druhého dne zaležet a podáváme ozdobené šlehačkou a kousky ovoce.