Hovězí Picanha v bylinkovo-parmazanové krustě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,16 kg hovězí kýty Picanha
100 g strouhaného parmazánu
2 stroužky česneku
čerstvé bylinky - petržel kudrnka, tymián, rozmarýn
olej
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso vyndáme z lednice a obalu minimálně 1 hodinu předem.

  2. V mixeru vyrobím krustu z parmazánu, bylinek, česneku, soli a oleje - vznikne hrubá pasta. Tou potřu část masa, kde není tuk, ten neodstraňuji.

  3. Maso dám na rošt do pekáčku, tukovou stranou dolů. Peču v předehřáté troubě na 95-100°C přibližně 1 hodinu 25 minut (horní i dolní ohřev). Já nemám ráda krvavé maso, takže jsem je pekla na MEDIUM.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!