Hříbky s ořechovou náplní

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
150 g másla nebo Hery
1 žloutek
1 vanilkový cukr
Náplň:
2 žloutky
70 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
100 g strouhaných vlašských ořechů
15 g rybízové marmelády
Dohotovení:
čokoládová poleva
zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu hodinu odpočinout. Rozválíme na 3 mm a vykrojíme hříbky (nebo jiné tvary). Upečeme při 180 °C. Necháme na mřížce vychladnout.

  2. Na náplň utřeme žloutky s cukry v horké lázni do husté pěny. Potom přimícháme ořechy a marmeládu. Promícháme a necháme vychladnout.

  3. Polovinu hříbků potřeme náplní a slepíme s ostatními hříbky. Kloboučky namočíme do polevy a dle fantazie nazdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!