Losos s medovou zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 4 ks lososa bez kůže
- 400 g oloupaných syrových brambor
- 1 šalotka
- 120 g řapíkatého celeru
- 120 g mrkve
- 120 g hrášku
- 1 lžíce medu
- 200 ml vývaru
- 1 lžička másla
- tymián
- sůl
- pepř
Postup Losos s medovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na 1 cm silná kolečka a 5 minut povaříme ve vodě. Na pánvi orestujeme šalotku a přidáme brambory a opečeme dozlatova. Mezitím si očistíme celer a mrkev, nakrájíme a dáme na pár minut do parního hrnce, jen aby zelenina změkla.
Vývar s medem necháme v rendlíku zredukovat, opatrně vmícháme kousek másla a máme hotový sosík, do kterého přidáme hotovou zeleninu včetně hrášku.
Jednotlivé porce lososa pořádně vysušíme, z obou stran osolíme, opepříme a ze strany, kde nebyla kůže posypeme nasekaným tymiánem. Na hodně rozpálenou pánev dáme opékat ze strany, kde byla kůže a poté obrátíme.
Celé pečení rybky by mělo trvat jen pár minut, aby losos by měl vevnitř zůstal růžový, ale ne syrový a naopak nebyl vysušený.