Losos s medovou zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks lososa bez kůže
400 g oloupaných syrových brambor
1 šalotka
120 g řapíkatého celeru
120 g mrkve
120 g hrášku
1 lžíce medu
200 ml vývaru
1 lžička másla
tymián
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na 1 cm silná kolečka a 5 minut povaříme ve vodě. Na pánvi orestujeme šalotku a přidáme brambory a opečeme dozlatova. Mezitím si očistíme celer a mrkev, nakrájíme a dáme na pár minut do parního hrnce, jen aby zelenina změkla.

  2. Vývar s medem necháme v rendlíku zredukovat, opatrně vmícháme kousek másla a máme hotový sosík, do kterého přidáme hotovou zeleninu včetně hrášku.

  3. Jednotlivé porce lososa pořádně vysušíme, z obou stran osolíme, opepříme a ze strany, kde nebyla kůže posypeme nasekaným tymiánem. Na hodně rozpálenou pánev dáme opékat ze strany, kde byla kůže a poté obrátíme.

  4. Celé pečení rybky by mělo trvat jen pár minut, aby losos by měl vevnitř zůstal růžový, ale ne syrový a naopak nebyl vysušený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!