Švestkový koláč s tvarohem a sněhem

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
20 g droždí
3 lžíce cukru
3 lžíce rozehřátého másla
špetka soli
1 žloutek
1 šálek mléka
tuk na vymazání plechu
Náplň:
500 g tvarohu
3 lžíce cukru
2 lžíce škrobové moučky
1 žloutek
trochu mléka
švestky
Sníh:
3 bílky
1 žloutek
4 lžíce cukru
3 lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru,vlažné mléko a rozmícháme. Přikryjeme, když kvásek vzejde, přidáme zbylý cukr, rozehřátý tuk nebo máslo, žloutek, sůl, zbytek mléka a zaděláme vláčné těsto.Posypeme moukou a necháme vykynout.

  2. Připravíme náplň: do tvarohu přidáme cukr, žloutek, škrobovou moučku, zředíme mlékem, aby byla náplň vláčná.

  3. Vykynuté těsto rozválíme a vyplníme jím plech, vymazaný tukem. Na těsto klademe půlky švestek, potřeme tvarohovou náplní a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C péct.

  4. Připravíme sníh: z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně zašleháme cukr, pak lehce zamícháme žloutek a mouku.Na téměř upečený koláč navrstvíme sníh a zvolna dopečeme, prochladlý krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!