Švestkový koláč s tvarohem a sněhem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- 3 lžíce cukru
- 3 lžíce rozehřátého másla
- špetka soli
- 1 žloutek
- 1 šálek mléka
- tuk na vymazání plechu
- Náplň:
- 500 g tvarohu
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce škrobové moučky
- 1 žloutek
- trochu mléka
- švestky
- Sníh:
- 3 bílky
- 1 žloutek
- 4 lžíce cukru
- 3 lžíce polohrubé mouky
Postup Švestkový koláč s tvarohem a sněhem
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru,vlažné mléko a rozmícháme. Přikryjeme, když kvásek vzejde, přidáme zbylý cukr, rozehřátý tuk nebo máslo, žloutek, sůl, zbytek mléka a zaděláme vláčné těsto.Posypeme moukou a necháme vykynout.
Připravíme náplň: do tvarohu přidáme cukr, žloutek, škrobovou moučku, zředíme mlékem, aby byla náplň vláčná.
Vykynuté těsto rozválíme a vyplníme jím plech, vymazaný tukem. Na těsto klademe půlky švestek, potřeme tvarohovou náplní a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C péct.
Připravíme sníh: z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně zašleháme cukr, pak lehce zamícháme žloutek a mouku.Na téměř upečený koláč navrstvíme sníh a zvolna dopečeme, prochladlý krájíme na řezy.