Švestkový pečený čaj speciál

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

Na jeden větší plech:
1 kg švestek
2 jablka
1 pomeranč
1 citron
1 kg cukru
2 ks celé skořice
5 hřebíčků
pár lístků meduňky
1 dl rumu
trochu angreštu (asi 200 g), přidejte podle chuti i další ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a meduňku. Promícháme vše dohromady. Pečeme na středním stupni 1 hodinu.

  2. Po vyjmutí plechu z trouby přidáme rum a zamícháme. Ihned dáváme do sklenic. Můžeme na chvíli sterilovat (5 min při 80°C), déle vydrží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!