Čalamáda dle babičky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

3,5 kg bílého hlávkového zelí
1 kg bílých paprik
0,5 kg cibule
25 dkg cukru krupice
1 balíček Deka
0,5 l octa
250 ml oleje
Kdo má rád ostřejší, přidá feferonky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na nudličky, zasypeme cukrem, a dekem, zalijeme octem a olejem.

  2. Promícháme, zásadně ručně, neboť je toho hodně a vždy lavor na prádlo vyhraje.

  3. Necháme do druhého dne odležet, jelikož to pustí šťávu a pak pěchujeme do zavařovacích sklenic, zalijeme šťávou, co se vytvořila.

  4. Zavřu a šup s tím do lednice, vydrží mi i dva měsíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!