Mořská ryba v ředkvičkovém, šupinovém županu

Recepty, Ryby

Suroviny

1200 g štikozubce chilského
2 PL másla
1/2 větší bílé ředkve
5 malých červených ředkviček
2 -3 PL škrobu
Marináda:
2 PL oliv.oleje
černý drcený pepř
kari
tymián (majoránka)
sůl
česnek
bazalka
zelená petrželka
pažitka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rybu omyjeme, osušíme a potřeme marinádou z uvedených surovin a poté ponecháme asi 3 hodiny v lednici.

  2. Mezitím si pokrájíme omytou bílou ředkev i omyté červené ředkvičky na slabé plátky a poprášíme si je škrobem.

  3. Do zapékací nádoby nebo pekáčku vložíme naložené kousky ryby v marinádě, na které naskládáme plátky ředkviček jako šupiny.

  4. Pak na vše poklademe/nemusíme/ kousek másla a pečeme v předehřáté troubě na cca 20-25 minut do opečení do zlaté barvy a propečení. Ryba je moc dobrá, zdravá a dá se pak péci i s plátky cukety, kterou poskládáme okolo v pekáčku. Podáváme s bramborama nebo s přílohou dle každého z Vás.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!