Uzbecký řízek

Recepty, Minutky

Suroviny

500 - 600 g vepřového masa -kuřecí nebo telecí
3 vejce
2 lžíce oleje
2 lžíce Solamylu
2 lžíce pálivé papriky (nebo sladká paprika a chilli)
2 cibule
pepř
sůl
1 lžíce worchesterové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe den předem si připravíme směs. Maso dle výběru kuřecí, vepřové nebo telecí i mix si nakrájíme na menší kostičky. Přidáme Solamyl,na kolečka nakrájenou cibuli, olej, 2 vejce, a veškeré koření uvedené v rozpisu a necháme uležet nejlépe přes noc (viz obrázek č. 2).

  2. Druhý den do masové směsi přidáme ještě jedno vejce a zamícháme. Rozpálíme na pánvi olej a do něj lžící děláme hromádky ze směsi které rozprostřeme tak, aby vznikli malé řízečky.

  3. Menší řízečky se nám budou lépe obracet. Velmi pomalu pečeme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova a až je maso měkké. Hotové vyndáme na papírovou utěrku a necháme okapat.

  4. Jako přílohu volíme vařené brambory, bramborovou kaši nebo jen zeleninový salát nebo pouze dobrý čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!