Uzbecký řízek
Recepty, MinutkySuroviny
- 500 - 600 g vepřového masa -kuřecí nebo telecí
- 3 vejce
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce Solamylu
- 2 lžíce pálivé papriky (nebo sladká paprika a chilli)
- 2 cibule
- pepř
- sůl
- 1 lžíce worchesterové omáčky
Postup Uzbecký řízek
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe den předem si připravíme směs. Maso dle výběru kuřecí, vepřové nebo telecí i mix si nakrájíme na menší kostičky. Přidáme Solamyl,na kolečka nakrájenou cibuli, olej, 2 vejce, a veškeré koření uvedené v rozpisu a necháme uležet nejlépe přes noc (viz obrázek č. 2).
Druhý den do masové směsi přidáme ještě jedno vejce a zamícháme. Rozpálíme na pánvi olej a do něj lžící děláme hromádky ze směsi které rozprostřeme tak, aby vznikli malé řízečky.
Menší řízečky se nám budou lépe obracet. Velmi pomalu pečeme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova a až je maso měkké. Hotové vyndáme na papírovou utěrku a necháme okapat.
Jako přílohu volíme vařené brambory, bramborovou kaši nebo jen zeleninový salát nebo pouze dobrý čerstvý chléb.