Uzbecký jehněčí šašlik
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 600 g jehněčí kýty
- sůl
- 2 menší cibulky
- špetka anýzu
- 1 citrón
- 2 lžíce oleje
- 100 g slaniny
- estragon
- petrželka
- zelená cibulka
- olej na pečení
- mletý pepř
- skořice
Postup Uzbecký jehněčí šašlik
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí maso pokrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno, přidáme anýz a posekaný estragon (petrželku), citrónovou šťávu i kůru, promícháme a necháme uležet 6 až 8 hodin v chladničce.
Maso vyjmeme, kostky napichujeme na jehly, doprostřed a na kraje napíchneme plátek slaniny, osolíme a pečeme na žhavém uhlí (nebo na pánvi v oleji).
Hotové posypeme sekanou cibulovou natí, nebo cibulí, mletým pepřem a skořicí.