Uzbecký jehněčí šašlik

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g jehněčí kýty
sůl
2 menší cibulky
špetka anýzu
1 citrón
2 lžíce oleje
100 g slaniny
estragon
petrželka
zelená cibulka
olej na pečení
mletý pepř
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso pokrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno, přidáme anýz a posekaný estragon (petrželku), citrónovou šťávu i kůru, promícháme a necháme uležet 6 až 8 hodin v chladničce.

  2. Maso vyjmeme, kostky napichujeme na jehly, doprostřed a na kraje napíchneme plátek slaniny, osolíme a pečeme na žhavém uhlí (nebo na pánvi v oleji).

  3. Hotové posypeme sekanou cibulovou natí, nebo cibulí, mletým pepřem a skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!