Bůček plněný vinnou nádivkou se špenátem a maďarským kořením

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg bůčku - měla jsem špičku
koření Hungaria dle chuti
drcený kmín
1 lžíce hladké mouky na zahuštění šťávy
1/2 cibule
drcený sušený česnek
vývar nebo voda
sůl
Nádivka:
400 g vytlačené vinné klobásy
drcený sušený česnek
1/2 cibule
mražený listový špenát - množství dle chuti
1 lžíce koření Hungaria
50 ml smetany
strouhanka dle potřeby
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme nádivku, do mísy si vymačkáme vinnou klobásu, povolený listový špenát, smetanu, koření Hungaria, jemně nakrájenou cibuli, česnek, promícháme a eventuálně dosolíme a podle hustoty přidáme strouhanku, aby byla nádivka pevnější, znovu všechno promícháme a necháme odpočívat.

  2. Zatím si připravíme bůček do kterého si uděláme kapsu, pak nasolíme, posypeme kmínem, Hungaria kořením, dáme do pekáče, naplníme nádivkou, spíchneme jehlami na maso. Po stranách dáme pokrájenou cibuli, nalijeme trochou vývaru-vody a dáme péct přikryté na 200°C.

  3. Bůček během pečení poléváme výpekem, přidáváme vodu, po hodině rozmícháme mouku ve vodě a nalijeme ke šťávě do pekáčku, promícháme, zvedneme teplotu na 230°C, už nepřikrýváme a tak 30 minut dopečeme na křupavou kůrku a ještě tak 2x přelijeme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!