Bůček plněný vinnou nádivkou se špenátem a maďarským kořením
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg bůčku - měla jsem špičku
- koření Hungaria dle chuti
- drcený kmín
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění šťávy
- 1/2 cibule
- drcený sušený česnek
- vývar nebo voda
- sůl
- Nádivka:
- 400 g vytlačené vinné klobásy
- drcený sušený česnek
- 1/2 cibule
- mražený listový špenát - množství dle chuti
- 1 lžíce koření Hungaria
- 50 ml smetany
- strouhanka dle potřeby
- sůl
Postup Bůček plněný vinnou nádivkou se špenátem a maďarským kořením
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme nádivku, do mísy si vymačkáme vinnou klobásu, povolený listový špenát, smetanu, koření Hungaria, jemně nakrájenou cibuli, česnek, promícháme a eventuálně dosolíme a podle hustoty přidáme strouhanku, aby byla nádivka pevnější, znovu všechno promícháme a necháme odpočívat.
Zatím si připravíme bůček do kterého si uděláme kapsu, pak nasolíme, posypeme kmínem, Hungaria kořením, dáme do pekáče, naplníme nádivkou, spíchneme jehlami na maso. Po stranách dáme pokrájenou cibuli, nalijeme trochou vývaru-vody a dáme péct přikryté na 200°C.
Bůček během pečení poléváme výpekem, přidáváme vodu, po hodině rozmícháme mouku ve vodě a nalijeme ke šťávě do pekáčku, promícháme, zvedneme teplotu na 230°C, už nepřikrýváme a tak 30 minut dopečeme na křupavou kůrku a ještě tak 2x přelijeme výpekem.