Kuřecí játra s vinnou cibulí, česnekem a zeleninovým kuskusem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g drůbežích jater
1 dl oleje
5 dkg másla
sůl
pepř
1 cibule
1 palička česneku
5 lžic bílého vína
pár snítek tymiánu
kuskus
zelenina (benátská směs)
1 lžička kari
1 litr vody

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme zeleninu, přidáme sůl, pepř a lžičku kari, zalijeme jedním litrem vody a 5 minut dusíme. Směsí zalijeme kuskus, promícháme a necháme nabobtnat.

  2. Na másle a oleji dáme restovat osolená a opepřená játra - cca 5 minut z každé strany. Orestovaná játra vyndáme z pánve a na výpeku opečeme cibuli a česnek. Opékáme do zlatova, přidáme 5 lžic bílého vína a 5 minut dusíme. Na talíři ozdobíme játra touto směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!