Kuřecí játra s vinnou cibulí, česnekem a zeleninovým kuskusem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g drůbežích jater
- 1 dl oleje
- 5 dkg másla
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 palička česneku
- 5 lžic bílého vína
- pár snítek tymiánu
- kuskus
- zelenina (benátská směs)
- 1 lžička kari
- 1 litr vody
Postup Kuřecí játra s vinnou cibulí, česnekem a zeleninovým kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme zeleninu, přidáme sůl, pepř a lžičku kari, zalijeme jedním litrem vody a 5 minut dusíme. Směsí zalijeme kuskus, promícháme a necháme nabobtnat.
Na másle a oleji dáme restovat osolená a opepřená játra - cca 5 minut z každé strany. Orestovaná játra vyndáme z pánve a na výpeku opečeme cibuli a česnek. Opékáme do zlatova, přidáme 5 lžic bílého vína a 5 minut dusíme. Na talíři ozdobíme játra touto směsí.