Myslivecké kuře po italsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře naporcované
1-2 cibule
5 i více rajčat
5 stroužků česneku
8-10 bobkových listů
1 větvička rozmarýnu
200 ml červeného vína nebo vody
několik oliv podle chuti
svazek hladkolisté petrželky
1-2 lžíce hladké mouky nebo bramborového škrobu
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí porce osolíme a opepříme, do misky dáme bobkové listy, rozmarýn a zalijeme vínem, přidáme kuře a necháme marinovat tak 30 minut.

  2. Poté kuřecí kousky vyndáme z marinády, zlehka osušíme a na oleji je opečeme v pekáčku z obou stran a vyndáme je.

  3. Na tom samém oleji opečeme česnek, cibuli a rajčata a vše nakrájené na plátky, přidáme podrcené olivy, přidáme již opečené kuře, zalijeme zbylou marinádou, dáme nasekanou petrželku, pekáček přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 1 hodinu.

  4. Během pečení přelíváme vlastním výpekem a 15 minut před koncem zalijeme 250 ml vody s rozmíchanou moukou, nebo bramborovým škrobem, promícháme, můžeme dosolit a dopečeme bez přikrytí, aby bylo maso dozlatova opečené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!