Myslivecké kuře po italsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuře naporcované
- 1-2 cibule
- 5 i více rajčat
- 5 stroužků česneku
- 8-10 bobkových listů
- 1 větvička rozmarýnu
- 200 ml červeného vína nebo vody
- několik oliv podle chuti
- svazek hladkolisté petrželky
- 1-2 lžíce hladké mouky nebo bramborového škrobu
- olej
- pepř
- sůl
Postup Myslivecké kuře po italsku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí porce osolíme a opepříme, do misky dáme bobkové listy, rozmarýn a zalijeme vínem, přidáme kuře a necháme marinovat tak 30 minut.
Poté kuřecí kousky vyndáme z marinády, zlehka osušíme a na oleji je opečeme v pekáčku z obou stran a vyndáme je.
Na tom samém oleji opečeme česnek, cibuli a rajčata a vše nakrájené na plátky, přidáme podrcené olivy, přidáme již opečené kuře, zalijeme zbylou marinádou, dáme nasekanou petrželku, pekáček přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 1 hodinu.
Během pečení přelíváme vlastním výpekem a 15 minut před koncem zalijeme 250 ml vody s rozmíchanou moukou, nebo bramborovým škrobem, promícháme, můžeme dosolit a dopečeme bez přikrytí, aby bylo maso dozlatova opečené.