Pečená jablíčka s klobáskami a pórkem
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 400 g bílých grilovacích klobás (8 ks)
- 3 středně velká nakyslá jablka
- 500 g pórku nakrájeného na slabá kolečka
- 150 ml smetany na vaření
- 50 g slaniny nebo špeku nakrájeného na drobné kostičky
- 1 lžička kari koření
- kousek rozmarýnu
- sůl
- bílý pepř
- olivový olej
Postup Pečená jablíčka s klobáskami a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Zapékací mísu pokapeme asi 3 lžícemi oleje, poklademe pórkem a zalijeme smetanou smíchanou s kari kořením, solí a pepřem.
Na směs položíme lehce nakrojené klobásky, rozmarýn a osminky neoloupaných jablek zbavených jádřince.
Posypeme kostičkami slaniny a zapékáme v troubě při 170°C asi 30 minut.
Ke konci můžeme zapnout vrchní gril. Podáváme s vařenými brambory.