Tvarohové knedlíčky s pórkem, krůtím masem a brokolicovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Knedlíčky:
30 g pórku
1/2 vejce
2 lžičky másla
100 g tvarohu
3 lžíce celozrnné jemné mouky (pšeničné)
sůl
pepř
Omáčka:
70 g brokolice
1/2 lžíce nastrouhaného parmezánu
2 lžíce vývaru (z brokolice)
špetka sušeného česneku (nebo kousek čerstvého, podrceného)
3 lžíce sójové smetany
špetka sušené bazalky nebo lžička nasekané čerstvé
130 g krůtího masa (z prsou)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle doměkka. Poté jej v míse smícháme s tvarohem, vejcem, moukou, solí a pepřem.

  2. Z těsta utvoříme asi 9 malých knedlíčků, které vhodíme do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Pak knedlíčky vytáhneme děrovanou naběračkou a zchladíme ve studené vodě.

  3. Necháme okapat a odložíme stranou. Krůtí maso nakrájíme na drobné kostky, osolíme a opečeme na oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!