Bramborák plněný žampiony a sýrem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- 1 vejce
- malá cibule
- 3-5 stroužků česneku
- 50-60 ml horkého mléka
- 2-3 lžíce hladké mouky
- kmín
- mletý pepř
- majoránka
- sůl
- sádlo
- ----
- 150-200 g žampionů
- kousek másla
- špetka soli
- mletý kmín
- plátkový sýr (měla jsem uzený)
Postup Bramborák plněný žampiony a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rozpustíme máslo a žampiony dusíme se solí a kmínem do měkka a vydušení tekutiny.
Brambory nastrouháme, cibuli nakrájíme na hodně jemno a česnek utřeme. Přidáme vejce, mouku, všechny zbývající suroviny a umícháme těsto.
Rozehřejeme sádlo a lžíci do něj klademe těsto, které rozetřeme na tenkou placku. Na to přidáme v jedné vrstvě žampiony a plátek sýra.
Na sýr dáme lžící tenkou vrstvu těsta. Po osmažení z jedné strany opatrně otočíme a smažíme i z druhé strany do křupava. Ihned podáváme.