Niva v bramboráku
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4-5 větších brambor
- 1 vejce
- cca 50 ml podmáslí
- 5-6 stroužků česneku
- 2 lžíce sušené cibule
- cca 3-4 lžíce polohrubé mouky
- sůl
- kmín
- majoránka
- sádlo na smažení
- --
- Niva (cca 200 g)
Postup Niva v bramboráku
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme společně s česnekem. Pokud jsou hodně vodnaté, tak trochu z nich vodu vymačkáme. Přidáme podmáslí, vejce, cibuli a koření. Nakonec zahustíme moukou.
Nivu nakrájíme na asi 5-7 mm plátky. Na rozehřátý tuk dáme lžíci kopeček těsta, uděláme placičku, položíme sýr a přikryjeme opět těstem. Těsto by mělo být z obou stran tenčí. Smažíme z obou stran dozlatova.