Králičí stehna ve vlastní šťávě s chřestem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 králičí stehna
2 bobkové listy
4 kuličky jalovce
300 ml vývaru
mořská sůl
mletý pepř
3 PL sádla
svazek chřestu

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně osolíme, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici přes noc uležet. Před přípravou maso omyjeme, osušíme, opepříme a na hluboké pánvi prudce z obou stran osmahneme.

  2. Maso s trochou vypečeného sádla přendáme na hlubší pekáč, přidáme bobkové listy, jalovec a podlijeme vývarem. Přikryjeme alobalem a necháme v troubě na 180°C péct cca na hodinu a půl, během níž maso občas podlijeme výpekem, případně dolijeme trochu vývaru/vody. Nakonec z pekáče sundáme alobal a dopečeme doměkka tak, aby maso chytlo zlatavou barvu.

  3. Chřest omyjeme, odřízneme spodní čtvrtinu výhonků, škrabkou ještě očistíme zbylou část. Pár minut vyndáním masa z trouby přidáme chřest a necháme ho změknout, ale ne převařit. Chřestem šťáva získá i jeho jemnou příchuť. Podávala jsem s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!