Krůtí maso s houbami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 800 g krůtích nebo kuřecích řízků
- sůl
- pepř
- červená paprika
- 50 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- jarní cibulka
- 200 g lišek
- 200 g cherry rajčátek
- 250 g smetany
- 200 ml mléka
- 50 g parmazánu
- rozmarýn
- oregano
Postup Krůtí maso s houbami
Postup přípravy receptu
-
Řízky opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme. Potom posypeme kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olej, aby se máslo nepřepalovalo a maso po obou stranách opečeme. Hotové maso vyjmeme a uchováme v teple.
Cibulku omyjeme a nasekáme nadrobno. Lišky očistíme a podle potřeby překrojíme. Rajčátka nakrájíme na menší kousky.
Ve výpeku po masu osmahneme houby, přidáme cibulku, rajčátka a vše krátce podusíme. Směs osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Podle potřeby přidáme mléko a ještě krátce povaříme.
Do směsi nakonec vmícháme na jemno nastrouhaný parmazán a necháme ho v omáčce rozpustit. Teplé řízky dáme na talíře a přelijeme houbovou omáčkou. Podáváme s těstovinami a ozdobíme zelenými bylinkami.