Krůtí maso s houbami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

800 g krůtích nebo kuřecích řízků
sůl
pepř
červená paprika
50 g másla
1 lžíce olivového oleje
jarní cibulka
200 g lišek
200 g cherry rajčátek
250 g smetany
200 ml mléka
50 g parmazánu
rozmarýn
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Řízky opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme. Potom posypeme kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olej, aby se máslo nepřepalovalo a maso po obou stranách opečeme. Hotové maso vyjmeme a uchováme v teple.

  2. Cibulku omyjeme a nasekáme nadrobno. Lišky očistíme a podle potřeby překrojíme. Rajčátka nakrájíme na menší kousky.

  3. Ve výpeku po masu osmahneme houby, přidáme cibulku, rajčátka a vše krátce podusíme. Směs osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Podle potřeby přidáme mléko a ještě krátce povaříme.

  4. Do směsi nakonec vmícháme na jemno nastrouhaný parmazán a necháme ho v omáčce rozpustit. Teplé řízky dáme na talíře a přelijeme houbovou omáčkou. Podáváme s těstovinami a ozdobíme zelenými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!