Ossobuco s houbami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 menší osoobuco
- 2 mrkve
- menší celer
- 2 cibule
- 300 g hlívy ústřičné
- sádlo
- sůl
- mletý pepř
- hladká mouka
- 300 ml bílého vína
- vývar
Postup Ossobuco s houbami
Postup přípravy receptu
-
Plátkům masa na několika místech po obvodu prořízneme blánu, aby se později nekroutily. Osolíme je, opepříme, obalíme v hladké mouce a z obou stran opečeme na sádle.
Zeleninu nastrouháme na silnější nudle, přihodíme do hrnce k masu a také osmažíme. Podlijeme vínem, provaříme, aby se odpařil alkohol, kastrol zakryjeme a na mírném plameni necháme pomalu dusit. Pokud je třeba, podlijeme trochou vývaru z hovězích kostí.
Asi po hodině přihodíme pokrájenou hlívu, šťávu ochutnáme a dosolíme, kastrol znovu zakryjeme a dodusíme doměkka. Pak vypneme, maso posypeme krájenou petrželovou natí a pod pokličkou ji necháme rozvonět. Podáváme s bramborovou kaší.