Telecí ossobuco na bílém víně a muškátovém oříšku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky telecí nožičky s kostí uprostřed (ossobuco)
sůl
pepř
trochu hladké mouky
1 velká cibule
2 stroužky česneku
150 ml bílého suchého vína
1/2 lžičky muškátového oříšku
hovězí vývar
2-3 snítky oregana
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme se solí a pepřem, plátky masa v mouce obalíme. V hrnci, nejlépe litinovém rozpustíme plátek másla a maso z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme a vhodíme cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky. Restujeme, až cibule zesklovatí.

  2. Pak do hrnce vrátíme maso, podlijeme vínem, přistrouhneme muškátový oříšek, přihodíme oregano a začneme dusit při mírnější teplotě. Podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso úplně měkké a tekutina se zredukuje na přiměřeně hustou omáčku, přidáme plátek másla na zjemnění, dochutíme solí a vypneme. Podáváme nejlépe s polentovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!