Telecí ossobuco na bílém víně a muškátovém oříšku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky telecí nožičky s kostí uprostřed (ossobuco)
- sůl
- pepř
- trochu hladké mouky
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 ml bílého suchého vína
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- hovězí vývar
- 2-3 snítky oregana
- máslo
Postup Telecí ossobuco na bílém víně a muškátovém oříšku
Postup přípravy receptu
-
Mouku promícháme se solí a pepřem, plátky masa v mouce obalíme. V hrnci, nejlépe litinovém rozpustíme plátek másla a maso z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme a vhodíme cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky. Restujeme, až cibule zesklovatí.
Pak do hrnce vrátíme maso, podlijeme vínem, přistrouhneme muškátový oříšek, přihodíme oregano a začneme dusit při mírnější teplotě. Podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso úplně měkké a tekutina se zredukuje na přiměřeně hustou omáčku, přidáme plátek másla na zjemnění, dochutíme solí a vypneme. Podáváme nejlépe s polentovou kaší.