Boloňská omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
slaniny
1 mrkev
2 celerové natě
1 cibule
4 stroužky česneku na plátky
rajský protlak + krájená rajčata (doporučuji Valfruta)
150 ml bílého vína nebo červeného vína
200 ml mléka
olivový olej
sůl
pepř
čerstvá bazalka
trocha oregana
troška muškátového ořechu

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu orestujeme na olivovém oleji, přidáme zeleninu nakrájenou na menší kousky a smažíme.

  2. Přidáme maso a občas ho promícháme, má tendenci se připalovat. Hotové je, když začne jakoby praskat.

  3. Přidáme pyré a víno a zamícháme.

  4. Poté přidáváme po troškách mléko.

  5. Osolíme a opepříme, ochutíme. Přikryté a na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny. Občas promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!