Boloňská omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- slaniny
- 1 mrkev
- 2 celerové natě
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku na plátky
- rajský protlak + krájená rajčata (doporučuji Valfruta)
- 150 ml bílého vína nebo červeného vína
- 200 ml mléka
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
- trocha oregana
- troška muškátového ořechu
Postup Boloňská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Slaninu orestujeme na olivovém oleji, přidáme zeleninu nakrájenou na menší kousky a smažíme.
Přidáme maso a občas ho promícháme, má tendenci se připalovat. Hotové je, když začne jakoby praskat.
Přidáme pyré a víno a zamícháme.
Poté přidáváme po troškách mléko.
Osolíme a opepříme, ochutíme. Přikryté a na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny. Občas promícháme.