Omáčka à la boloňská

Recepty, Omáčky

Suroviny

olej
1 cibule
6 stroužků česneku
2 žampiony
1 mrkev
500 g mletého masa
2 rajské protlaky (i kečup můžete přidat)
sůl
pepř
kořeni na špagety
oregano
cukr
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmahneme dozlatova a přidáme buď na drobno nakrájený nebo prolisovaný česnek. K cibuli a česneku přidáme nadrobno nakrájené žampiony a nastrouhanou mrkev.

  2. Přidáme mleté maso a necháme podusit. Až maso bude hotové, přidáme rajský protlak nebo kečup a veškeré koření a necháme ještě chvíli podusit.

  3. K omáčce připravíme těstoviny či špagety a ozdobíme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!