Omáčka à la boloňská
Recepty, OmáčkySuroviny
- olej
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 žampiony
- 1 mrkev
- 500 g mletého masa
- 2 rajské protlaky (i kečup můžete přidat)
- sůl
- pepř
- kořeni na špagety
- oregano
- cukr
- majoránka
Postup Omáčka à la boloňská
Postup přípravy receptu
-
Cibuli osmahneme dozlatova a přidáme buď na drobno nakrájený nebo prolisovaný česnek. K cibuli a česneku přidáme nadrobno nakrájené žampiony a nastrouhanou mrkev.
Přidáme mleté maso a necháme podusit. Až maso bude hotové, přidáme rajský protlak nebo kečup a veškeré koření a necháme ještě chvíli podusit.
K omáčce připravíme těstoviny či špagety a ozdobíme sýrem.