Boloňská omáčka s mrkví
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 2 velké mrkve
- 6 rajčat
- 400 g loupaných rajčat v plechovce
- oregano
- bazalka
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
Postup Boloňská omáčka s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme na jemno, mrkve a rajčata na kousky. Na hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli a mrkev a restujeme do zezlátnutí cibule. Přidáme maso a restujeme, až se zatáhne. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, oregano a bazalku a promícháme.
Přidáme plechovku rajčat i pokrájená rajčata a dusíme cca 20 min. Podáváme k těstovinám, posypané sýrem.