Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
sůl
pepř
olivový olej
Omáčka:
hovězí vývar
bílé víno (nebo červené)
smetana ke šlehání
nakládaný zelený pepř
oříšek másla
sůl
Červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Řepu omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu a dáme péct do předehřáté trouby (220ºC) na 2 hodiny.

  2. Asi 20 minut před koncem pečení řepy se pustíme do přípravy masa a omáčky. Panenku (vcelku) opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a olivovým olejem, poté vložíme na rozpálenou pánev. Necháme maso zatáhnout a až poté posolíme. Opékáme ze všech stran tak dlouho, jak krvavé chceme maso mít.

  3. Poté panenku přendáme na talíř a na pánev přilijeme víno, vývar a smetanu. Důkladně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojily a přidáme kuličky zeleného pepře. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu a na závěr přidáme oříšek másla, případně dochutíme solí.

  4. Maso nakrájíme na plátky, které na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s červenou řepou nakrájenou rovněž na tenké plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!