Houskovo bramborové knedlíky, nejen k pikantnímu guláši

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 rohlík nakrájený na kousky
sůl
2 vejce
500 g vařených nastrouhaných brambor

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme na houskové knedlíky (s práškem do pečiva), tedy mouka, prášek, rohlík, sůl, vejce. Zatím bez mléka. Přidáme 500 g na jemno nastrouhaných vařených brambor, prohněteme a přidáme ještě jedno vejce.

  2. Vysypeme na vál a hněteme těsto. Trvá to déle, mějte trpělivost. vždy se mi to zatím povedlo a uválel jsem dvě krásné šišky. Pokud by to přece jen nešlo (brambory více suché), přidejte pár lžiček mléka.

  3. Nechte 5 minut odpočinout. V osolené vodě je vařte 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!