Kuřecí stehna na petrželce a žampionech
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 větší kuřecí stehna
- olivový olej
- nadrcená petrželka
- sůl, kmín
- 2 jarní cibulky
- sojová omáčka smíchaná s uzenou paprikou
- 6 hnědých žampionů
- 1 větší červená paprika
- 1 zakysaná smetana
- hladká mouka na zahuštění
- vývar z drobů na podlití
- .
Postup Kuřecí stehna na petrželce a žampionech
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, potřeme směsí ze soli, olivového oleje, uzené papriky a sojové omáčky. Posypeme pokrájenou cibulkou a nadrcenou petrželkou. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Ke konci pečení přidáme plátky žampionů a pokrájenou červenou papriku. Dál pečeme.. Zakysanou smetanu smícháme s trochou sosu a vlijeme k masu. Ještě několik minut necháme probublat v troubě. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.