Kuřecí stehna na petrželce a žampionech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 větší kuřecí stehna
olivový olej
nadrcená petrželka
sůl, kmín
2 jarní cibulky
sojová omáčka smíchaná s uzenou paprikou
6 hnědých žampionů
1 větší červená paprika
1 zakysaná smetana
hladká mouka na zahuštění
vývar z drobů na podlití
.

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, potřeme směsí ze soli, olivového oleje, uzené papriky a sojové omáčky. Posypeme pokrájenou cibulkou a nadrcenou petrželkou. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  2. Ke konci pečení přidáme plátky žampionů a pokrájenou červenou papriku. Dál pečeme.. Zakysanou smetanu smícháme s trochou sosu a vlijeme k masu. Ještě několik minut necháme probublat v troubě. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!