Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g kysaného zelí
500 g brambor
100 g slaniny
100 g uzeného masa
1 červená cibule
kousek pórku
lžička sádla
1 sladké jablko
kmín
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme s kmínem a solí do měkka. V druhém hrnci na sádle zpěníme nakrájený pórek. Přidáme zelí s nakrájeným, oloupaným jablkem a uvaříme taky do měkka.

  2. Mezitím vyškvaříme nakrájenou slaninu a společně opečeme s nakrájeným uzeným masem. Cibuli nakrájíme na drobno.

  3. Uvařené brambory a zelí scedíme. Vodu ze zelí uchováme pro případné zředění. Brambory rozšťoucháme a smícháme se zelím.

  4. Přidáme rozškvařenou slaninu a syrovou cibuli. Nakonec dostatečně dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke karbanátkům nebo pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!