Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí
Recepty, OstatníSuroviny
- 500 g kysaného zelí
- 500 g brambor
- 100 g slaniny
- 100 g uzeného masa
- 1 červená cibule
- kousek pórku
- lžička sádla
- 1 sladké jablko
- kmín
- mletý pepř
- sůl
Postup Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory uvaříme s kmínem a solí do měkka. V druhém hrnci na sádle zpěníme nakrájený pórek. Přidáme zelí s nakrájeným, oloupaným jablkem a uvaříme taky do měkka.
Mezitím vyškvaříme nakrájenou slaninu a společně opečeme s nakrájeným uzeným masem. Cibuli nakrájíme na drobno.
Uvařené brambory a zelí scedíme. Vodu ze zelí uchováme pro případné zředění. Brambory rozšťoucháme a smícháme se zelím.
Přidáme rozškvařenou slaninu a syrovou cibuli. Nakonec dostatečně dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke karbanátkům nebo pečenému masu.