Telecí ossobuco na pivu a sušených houbách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 kousky telecí nožičky s kostí uprostřed - ossobuca
hladká mouka
sůl
pepř
mletý zázvor
2 šalotky
3 stroužky česneku
3 hrsti sušených lesních hub
200 ml světlého piva
hovězí vývar
máslo
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Plátkům masa na několika místech po obvodu nařízneme blánu, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Každý plátek obalíme v hladké mouce. V hrnci se silným dnem rozehřejeme kousek másla a maso z obou stran prudce osmahneme, vyndáme z hrnce a odložíme stranou.

  2. Do uvolněného hrnce přihodíme další kousek másla a vsypeme šalotky nakrájené na tenká půlkolečka. Když začnou sklovatět, vrátíme do hrnce připravené maso, zasypeme špetkou zázvoru a přidáme stroužky česneku nasekané nadrobno. Houby prolijeme v cedníku vařící vodou, necháme krátce okapat a také přidáme k masu. Vše zalijeme pivem, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme dusit.

  3. Občas zkontrolujeme a až se pivo vydusí, podle potřeby podléváme vývarem a necháme dusit, až je maso měkké. Podáváme s bramborovou kaší a na talíři posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!