Kuřecí rolka s kořenovou zeleninou a šalvějí v dietní úpravě

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200-240 g kuřecích prsou
mrkev
celer
petržel
několik lístků čerstvé šalvěje cca 6-8 ks
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z kousku celeru, petržele a mrkve si nakrájíme podlouhlé hranolky a na krátkou chvilku je vhodíme do vařící vody, ale nevaříme moc do měkka, pouze krátce. Vyjmeme a necháme trochu prochladnout.

  2. Z kuřecího masa si ukrojíme dva plátky a ty opatrně rozklepeme do šířky, osolíme, poklademe lístky šalvěje, přidáme zeleninu a stočíme do roládky. Mírně osolíme i shora a roládky zabalíme do alobalu.

  3. Balíčky vložíme buď do parního hrnce nebo na rozložený pařáček na knedlíky nebo do jiného napařovacího hrnce. Dáme dostatek vody, aby se nám v průběhu vaření neodpařila.

  4. Společně s masem můžeme vařit na páře brambory, které jsme mírně osolili. Vaříme na páře zhruba 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!