Kořeněné masové šišky s křupavou placičkou a avokádovým dipem
Recepty, GrilováníSuroviny
- 600 g mletého hovězího masa (zadní)
- 1.5 lžičky římského kmínu
- 9 kuliček nového koření
- 15 kuliček černého pepře
- 1 lžíce nasekaného chilli (nebo méně – podle pálivosti)
- 60 ml silného espressa
- 1 lžíce kakaa
- Sůl
- Placky:
- 100 g celozrnné pšeničné hladké mouky
- 7 g lněného semínka
- 200 ml vody
- Sůl
- Dip:
- 70 g zralého avokáda
- 30 g jogurtu
- limetková kůra z 1 limetky nastrouhaná
- Pár kapek limetkové šťávy
- 2 lístky máty nasekané najemno
- Špetka soli
Postup Kořeněné masové šišky s křupavou placičkou a avokádovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Placičky je třeba si připravit předem, stejně tak jako dip. Na dip rozmačkáme avokádo vidličkou a smícháme se všemi zbylými ingrediencemi a dáme vychladit.
Na placičky také smícháme všechny ingredience a vymícháme hladké těstíčko. Na nepřilnavé pánvi opékáme malé tenké placičky (o průměru asi 7cm) z obou stran. Opékáme pozvolna a obracíme.
Římský kmín, pepř a nové koření rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek. Připravíme si espresso. Mleté maso vyprátujeme a pořádně promícháme s kořením, kakaem, kávou, chilli a solí. Necháme odležet alespoň dvě hodiny.
Poté z masa tvarujeme šišky. Vložíme na rozpálený gril a pár minut opékáme. Placky necháme také propéct. Placičku potřeme dipem, vložíme maso a přeložíme.